2008. március 15., szombat

Sumony, március és az idei utolsó kakasmandikó

Ma Sumonyban volt szerencsém az első füstifecskékhez, Madas Kati és Oltai Laci társaságában! Reggel a beígért napsütés helyett elég ronda borult idő volt, de legalább nem volt szél. A tavakon volt minden mint a búcsúban, a récék közül csak a hegyi nem került elő a szokásosak közül. Üstökösrécéből is volt tíz, két tojó és nyolc gácsér. Próbáltam elkapni a pillanatot, mikor lebukás előtt felugranak, de nem sok sikerrel, csak quizbird fotók lettek belőle. Maradt a hagyományos úszkálós megoldás.

Legérdekesebb madárnak a két kis kárókatonát szavaztuk meg, de ők a II. tó legtúlsó végében mozgolódtak, így leképezésükkel meg sem próbálkoztam.
Miután a madarakkal végeztünk, én még egy hirtelen ötlettől vezérelve elmentem megnézni, hogy tényleg elvirágzottak-e a kakasmandikók. Évek óta fáj a fogam erre a növényre, de eddig mindig lemaradtam a virágzásáról. Ez most is majdnem tökéletesen sikerült, de fél órányi keresgélés árán találtam egy tövet, ami még nem kókadt el, csak a szirmok széle nem volt már tökéletes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése