2007. szeptember 2., vasárnap

VII. Madarászfutam

Lefutottuk a VII. Madarászfutamot! Szombat este úgy tűnt nagyon jól állunk, de a végére csapatunk, a Dot-terels (Barkóczi Csaba „Cure”, Szűcs Péter és jómagam), a hatodik helyre szorult, 122 megfigyelt fajjal. A végső sorrendet, többszörös holtversenyben, mint mindig, a hallott fajok döntötték el. Az első tíz között az elmúlt évekhez képest, szokás szerint, szinte csak a sorrend változott :)

Még pénteken késő délután tettünk látogatást a havasi lilék angyalházi birodalmában, némi birkaganéj kerülgető kúszás-mászást követően, elképesztően közelről sikerült fényképezni a békésen pihenő madarakat (ekkor már senkit sem érdekelt min fekszik :)). Sajnos az áhítatnak hamar véget vetett néhány sólyom, köztük egy farkatlan kaba, ami szintén érdekes látvány volt.

Vasárnap reggel a futamos rohanásban sem tudtam megállni, hogy ne készítsek néhány hangulatképet a kis kárókatonák tömegének hajnali tollászkodásáról! Nem voltam egyedül, csapattársaim is előásták a hátizsákból a fotós felszerelést a látvány hatására.

Nekem külön örömet okozott, hogy sikerült pótolnom egy hiányomat is, parlagi pityer képében, ráadásul saját találásként!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése