2009. április 26., vasárnap

2009. április 19., vasárnap

Sumony, április

A mai nap érdekessége volt egy fiatal réti sas és egy barna kánya halfogása, alig egy percnyi különbséggel. A vicc az volt, hogy míg a sas egy a markából alig kilógó "snecit" fogott, addig a kánya alig tudta kiemelni jóval termetesebb zsákmányát. Szinte a vízen vonszolva erőlködött vele a partig, ahol még a nádas felett is át kellett vergődnie, de sikerült neki!
Jó volt látni a hat fiókát vezető nyári lúd családot, de a hatvan cigányréce és öt üstökös réce gácsér sem volt megvetendő eredmény. A szokásos tavaszi színesítő elemek, egy kis sirály és két fehérszárnyú szerkő sem hiányoztak. Utóbbiak fényképezésével eljátszadoztam egy ideig, de a késő délelőtti kemény fényben elég esélytelen volt jó képet készíteni a fekete-fehér alanyokról, főleg mert egy pillanatra sem maradtak nyugton. De azért "valami" csak lett belőle.


2009. április 14., kedd

Nem az eredmény a fontos, hanem a részvétel! :)

Kockás liliomozni indult korán reggel Nagy Gergely és barátja, de kicsit késtek, úgy 3-4 napot. Ugyanis az elmúlt két hét folyamatos meleg időjárása jól átvágott mindenkit, a liliomok már elvirágoztak. Helyettük maradtak az épp kéznél levő nyári tőzikék.
Aztán még tettünk néhány kétségbeesett próbálkozást ezzel-azzal, hogy ne vesszen kárba a nap. Például agárkosborral.
A végére mégis csak az maradt, hogy jól éreztük magunkat és csak az nem jött össze, amit szerettünk volna.

2009. április 9., csütörtök

Seregélyek seregszemléje

Munkába menet ballagtam át a siklósi Várkerten és a park fáin rajcsúrozó seregélyek láttán csábultam el úgy 10 percre. Több időm nem volt, mert a betegeknek mégsem mondhatom, hogy bocs, de olyan szépek voltak a madarak a reggeli napfényben! De ezt a felajzottan pózoló egyedet sikerült elcsípnem!
Ez az első többé-kevésbé élvezhető madárfotóm a most beszerzett szereléssel!

2009. április 7., kedd

Tavasz van vagy mi!

Reggel felmentem a Szársomlyó oldalába tavaszi héricset nézni. Azzal a hátsó szándékkal, hogy az új optikát rájuk emeljem.
Aztán pár kép után mégis a 18-55 IS-sel folytattam, mert azzal azért mégis kényelmesebb belemászni a virágba.

2009. április 6., hétfő

Új játékom van :)

Ma végre birtokba vehettem új játékszeremet, egy Sigma APO 50-500 mm f:4-6.3 EX DG HSM objektívet! Kipróbálásra kaptam meg az eladó darabot, hétvégére vissza kellett volna adnom, de meggyőztem a tulajdonost, hogy neki már nem is kell! :)
Kicsit kopottas itt-ott, de kifogástalan műszaki állapotban van, remélem sok szépet lesz alkalmam megörökíteni vele! Csak azt nem tudom mikor lesz időm erre?

2009. április 1., szerda

Kezdődik a kockás szezon

Délelőtt két tettestárssal kockás liliomokat fényképeztünk. Így alkalmam adódott egy Canon EF 70-200/4L USM telével próbálkozni!