2008. január 9., szerda

Magyar kikerics először...

Ma megint kimentem a Szársomlyóra, kiválasztani a leshelyet, ahonnan a következő körben próbálkozom majd a hajnalmadár most már tíz méteren belüli fényképezésével. Már unom, hogy vágni kell a képeket, mert kicsi a madár :)
Reggel Siklósról elég ocsmány ködben indultam, már majdnem hazafelé vettem az irányt, mikor a távolban megláttam a ködből kilógó hegyet. Hurrá, ott süt a nap!
Napsütés ide vagy oda, mondhatnám, madár mozgás az nem nagyon volt.
Némi fagyos várakozás után indultam el magyar kikericsek után kutatni. Többségük csak bimbós, de vannak teljesen kinyíltak és olyan is amelyiken látszik, hogy még a havazások előtt nyílott ki. De a mennyiség elmarad az ilyenkor szokásostól, talán az idén hosszabb virágzásban gyönyörködhetünk mint tavaly.

Fényképezés közben, kicsit odébb a fűben mozgást láttam. Közelebről megnézve egy bodobácsnak bizonyult, aki tempósan gyalogolt a sűrűben, el is tűnt mielőtt még eszembe jutott volna, hogy "bizonyító felvételt" készítsek róla.
Mellesleg a hegy lábánál, a ködben -6oC-t mutatott az autóm, fent a bányában csak -3oC-t, kint a déli hegyoldalon pedig +8oC-t mutatott az állványomra akasztott mini hőmérő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése