2009. február 28., szombat

Égitestek

Napnyugta után a Hold sarlója és a Vénusz egymás mellett fénylettek az egyre mélyebb kék égbolton sodródó felhőfoszlányok között. A látvány képre kívánkozott! :)

2009. február 19., csütörtök

Kikerics, második kör

Reggeli sikeres hajnalmadarazás után felmentem a magyar kikericsekhez, egy második próbálkozás kedvéért. A "falkuszról" úgysem sikerült közzétételre érdemes képet készíteni.
Most a múltkori alkalommal ellentétben sütött a nap, a kellemesen felmelegedett avarban hemzsegett az élet. Katicák és egyéb rovarok ténferegtek mindenhol, felmászva mindennek a csúcsára, persze a kikericsekre is, hogy jobban kihasználják a kora tavaszi nap melegét.

2009. február 17., kedd

Sumony, február. Temetném a telet, jaga-diga-diga... :)

A havi sumonyi madárles újból csak nem hozta a papírformát, a ludak ebben a szezonban következetesen kerülik a tavat. Mindössze 16 nyári lúd és 31 nagy lilik került elő. A telet jegyezte két nagy őrgébics, a tavaszt idézte 40 bíbic. Előbbiek egyikéről készült egy felejthetős dslr-digiscoping próbálkozás, bár a borult ég, nulla fény ellenére nem is lett annyira selejt.
Hazafelé betértem egy erdőcskébe, ahol a téltemető már erőlködött a tél temetésével, nem túl nagy sikerrel. Erre később még visszatérek, ha már jobban megy nekik!

Ugyanitt találtam egy jobb sorsra érdemes rágcsáló elmúlásának temetetlen nyomára is.

2009. február 11., szerda

Téli hangulat

Tettünk kislányommal egy délutáni havas erdei sétát, onnan származik ez a száraz bükkleveles hangulatkép.

2009. február 10., kedd

Kitörés


Azért próbálkozik a természet, meg én is. Délelőtt kétszer húsz percig sütött a nap, ezek lettek belőle, némi hóban heverészés után (illatos hunyor és szúrós csodabogyó).