2009. január 24., szombat

Új kor hajnalán :)

Tegnap, január 23-án késő délután végre sikerült beszereznem első DSLR fényképezőgépemet, egy Canon EOS 450D-t! Igazából nem maga a technika, hanem a várt sokkal jobb minőség izgat az egészben.
Most kezdhetek mindent előlről, az egész gyűjteményem fotózhatom újra, immár nem kompakt minőségben!
Mire mindent lebonyolítottam, már tök sötét volt, így első fotótémának maradt az íróasztallámpa és társai, az éles bevetésre reggelig várnom kellett. Legalább volt időm átolvasni a használati utasítást és feltölteni az akkumulátort. A reggeli borongós, ködös szutyok sem szegte kedvem, munkából lelépve a Szársomlyóra indultam "falkuszt" lesni és első igazi DSLR-es fotótémámnak szánt magyar kikericseket meglátogatni.
A bányában meg is lett a hajnalmadár azonnal, de az első tükörreflexes-digiscoping teszt halasztódott, nem itt akartam először vacakolni az új holmival, a kövek között.
Miután ezzel a napirendi ponttal végeztem, felkaptattam a hegyoldalra, a kedvenc virágos kőrisemhez, ahol a kikericsek nem a sziklagyepben bújkálnak, hanem szép barna avarszőnyegen virítanak. Itt nekiálltam a különböző elképzelt beállításokat újragondolni, abban a boldog tudatban, hogy már senki nem néz hülyének a sok kilós teherbírású állvány tetején ülő öklömnyi gömbfejre biggyesztett kompakt miatt.


Mellesleg ma van a 450D első születésnapja, pont egy éve jelentették be a típus piacra kerülését!

3 megjegyzés:

  1. gratula a vázhoz! oszt' milyen üveg fogja az újrakezdést szolgálni? ska

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok én is! Nagyon kiváncsi vagyok a tükrös digiscoping párosra.

    VálaszTörlés
  3. Sok sikert kívánok az új szerzeményhez. Át tudom érezni, hogy milyen, mikor egy új eszközt birtokolhatsz. Remélem hamarosan lesz valami frankó obi is mellé.
    Már én is várom, hogy megszerezhessem az új játékokat :)

    Szimi

    VálaszTörlés