2008. november 1., szombat

Meg még egy!

Ma reggel felhívott Kiss Tamás, hogy ugyan tagnap már nem tudta megnézni a hajnalmadarat a Magasházon, de ma kárpótlásul mindjárt kettőt is talált. Ezzel a Baranyában huszonnégy órán belül megfigyelt "falkuszok" száma háromra emelkedett!
Nekem bő félórányi körözés után sem sikerült látnom egyiket sem. Éppen kezdtem elpakolni az állványt meg a teleszkópot, mikor végre megpillantottam őket, amint az északi falról a keleti homlokzatra röppentek át kergetőzve. Egyikük mindjárt el is tűnt egy erkélyen, a másik meg magasan, a legfelső szinten kezdte átfésülni a falat. Fényképezni nem volt már időm, meg amúgy is túl magasan voltak, hogy értelmes kép szülessen. De legalább láttam őket!
Úgy tűnik, hogy a keresztcsőrűek és fenyőszajkók mellett a hajnalmadarak "invázióját" is élvezhetjük ebben a téli szezonban! A fenyőszajkóknak üzenem, hogy hiányoznak még a baranyai listámról!

Már körvonalazódik lelki szemeim előtt a galambot tépő vándorsólymot zaklató hajnalmadarakról készült kép! :)))

3 megjegyzés:

  1. Leírhatnád a hajnalmadár-mágnesetek leírását :)))
    Szép munka. Van mit élvezkedni akkor Délhonban :)

    Üdv: Szimi

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a pécsi kollégáknak a hajnalokhoz! Tavaly decemberben fiammal a Badacsonyon mi élvezhettük a sziklacsúcson ücsörgő vándorsólyom és a mögötte 5 méterre a sziklafalon kutatva repkedő hajnalmadár gyönyörű látványát. Mielőbbi ilyen látványt kívánok Pécsen is! Üdv. Attila

    VálaszTörlés
  3. Határeset, de ma lehetett volna egy szép "Hajnalmadár hajkurássza a vércsét" című kompozíciót fényképezni :)
    Üdv.: T.M.

    VálaszTörlés